Dietari 5: La Guàrdia Civil torna a (intentar) ser protagonista

Com deia algú a Twitter, tenint en compte que l’última vegada que va entrar la Guàrdia Civil a un parlament ho va fer a trets (23F), que ara entrin al nostre parlament amb la cara tapada significa un avenç per la democràcia a Espanya.

 

Vegem què ha passat aquesta setmana:

 

Dissabte 15 de juliol de 2017

Antics militants d’ICV fan un manifest en contra del referèndum (i en contra de la posició oficial però ambigua de la direcció dels Comuns). Són poc més de 200 persones. http://www.vilaweb.cat/noticies/una-part-de-les-bases-de-catalunya-en-comu-es-rebella-contra-la-coordinadora/

 

El PSC i el PSOE fan una maniobra de distracció promovent una comissió al Congrés per reformar la Constitució. Si tenim en compte que el PP no vol fer canvis, C’s en tot cas els faria en contra de Catalunya i el propi PSOE tampoc s’ho creu això del federalisme, estem davant d’una nova via morta. http://elmon.cat/noticia/211744/psc-i-psoe-urgeixen-dur-al-congres-la-reforma-constitucional

En definitiva un nou “Apoyaré” estil Zapatero… http://www.elnacional.cat/ca/politica/propostes-psoe-sanchez-zapatero_174843_102.html

 

Dilluns 17 de juliol de 2017

Orgullós del meu país:  110 entitats i institucions signen el Pacte per la Reforma Horària, per tal de recuperar les 2 hores de desfasament horari que portem en relació a la resta del món i per millorar la conciliació de la vida laboral i familiar http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1195841-signat-el-pacte-per-la-reforma-horaria.html

En què consisteix la reforma horària? http://www.vilaweb.cat/noticies/reforma-horaria-preparats-llestos-ja/

 

Dimarts 18 de juliol de 2017

TV3 emet el documental “Las cloacas de interior” que cap televisió estatal ha volgut emetre fins ara. Queda al descobert el joc brut de l’estat per combatre els adversaris polítics i en especial el moviment independentista. Se saben noms i dades i la justícia no intervé, aquest estat en el que vivim té molt baixa qualitat democràtica per no dir que s’assembla cada vegada més a una dictadura.

En aquest enllaç es pot veure el documental sencer.

 

Dimecres 19 de juliol de 2017

Comença la campanya de presentacions del referèndum per tot Catalunya. Es faran més de 100 actes fins a final de mes.

En l’acte de presentació de les garanties del referèndum a Girona han parlat Lluís Llach i Anna Caula. http://www.diaridegirona.cat/girona/2017/07/19/llach-caula-animen-plantar-cara/857591.html

Dijous 20 de juliol de 2017

La Guàrdia Civil es presenta al Parlament, al Palau de la Generalitat, a la Conselleria de Justícia i al Centre de Telecomunicacions i Tecnologia (CTTI) amb l’excusa de buscar informació sobre Germà Gordó quan era conseller i secretari del govern. Han fet una escenificació per fer por. Turull impedeix que entrin al Palau de la Generalitat, demostrant que no en tenim de por.

http://www.vilaweb.cat/noticies/turull-i-mundo-impedeixen-als-guardies-civils-els-escorcolls-a-palau-i-a-la-conselleria-de-justicia/

La Carme Forcadell, explica què ha passat en el Parlament:

“Aquest matí un grup d’agents de la guàrdia civil s’han personat a la porta del Parlament de Catalunya amb un requeriment judicial per accedir a la informació relativa a un diputat investigat en un suposat cas de corrupció. 
Els agents han estat acompanyats en tot moment pel personal del Parlament fins a una sala propera a l’entrada, on els tècnics de la cambra els han donat la informació requerida i, posteriorment, han marxat. Evidentment, els agents han hagut de deixar les armes a l’accés, ja que al Parlament no es permet portar cap tipus d’arma.
Els agents no han fet cap tipus d’escorcoll, no han registrat cap espai o servidor de la cambra ni han tingut accés a cap altra informació que no fos la que requeria l’ordre judicial.
És cert que les imatges no són agradables, però el Parlament i el personal de la cambra han actuat correctament, en un assumpte que afecta a una investigació sobre la corrupció. No som ingenus.
Sabem quina escenificació es buscava. Sabem, per exemple, que avui s’havien de fer públiques les conclusions de la comissió d’investigació de l’Operació Catalunya al Congrés, unes conclusions en què es constata l’existència de la guerra bruta contra l’independentisme però que, curiosament, s’ha decidit no portar a la fiscalia.
Tot això ho sabem, i cal denunciar-ho. Però denunciar això no és incompatible amb donar la informació requerida en el marc d’una investigació judicial sobre corrupció.
Continuarem treballant per fer un país més net i just, que lluiti contra la corrupció i contra les clavegueres de l’Estat.”

Magnífic editorial de Vicent Partal sobre aquest tema. Destaco aquest paràgraf:

“Ara bé, les coses van canviant tan ràpidament, en aquest país, que es van trobar amb una sorpresa que sembla que no esperaven. Es van trobar amb un govern que ja no se sent subsidiari de ningú ni sotmès a ningú. I que, per això, els va instal·lar en un garatge, els va deixar hores i més hores en una tauleta d’una habitació, els va desarmar i va posar els mossos d’esquadra a vigilar-los.” http://www.vilaweb.cat/noticies/els-guardies-civils-aturats-o-el-llenguatge-del-poder-vicent-partal/

 

I per cert, seguint amb les clavegueres de l’estat, el fiscal (cas 3%) que ha ordenat aquestes accions de la Guàrdia Civil és un tal José Grinda que havia aconseguit fer arxivar 2 delictes de suposada pederàstia que l’afectaven a ell… Com diu en Salvador Cot en aquest article, la claveguera ha perdut la tapa (i surt molta pudor, afegeixo jo)

http://elmon.cat/opinio/23302/la-claveguera-ha-perdut-la-tapa

 

 

Divendres 21 de juliol de 2017

El govern espanyol imposa un control setmanal de les despeses de la Generalitat per vigilar que no es gastin diners en el referèndum. L’amenaça és tancar l’aixeta del FLA. No hi ha arguments ni hi ha propostes, només hi ha amenaces.

http://www.vilaweb.cat/noticies/analisi-el-control-setmanal-de-la-generalitat-pel-govern-espanyol-un-gest-entre-la-propaganda-i-lintent-de-collapsar/

 

El Tribunal Constitucional tomba una nova llei catalana, la del cànon digital. Seguim amb les amenaces. Això és el que ens ofereixen si ens quedem a Espanya?

http://www.vilaweb.cat/noticies/el-govern-preveu-crear-un-nou-impost-per-financar-laudiovisual-catala/

 

Dissabte 22 de juliol de 2017

Enquesta del CEO: El titular és que anirien a votar 2 de cada 3 catalans (67,5%) i el SÍ obtindria el 62,4% dels vots i el NO, el 37,6%. Anem bé però no ens podem adormir.

En aquest enllaç una anàlisi molt completa dels resultats de l’enquesta.

 

Interessant article de Vicent Partal sobre l’enquesta del CEO “Enteneu-los, estan espantats”

http://www.vilaweb.cat/noticies/enteneu-los-estan-espantats-vicent-partal/ 

 

 

 

 

Leave a Reply