Unes reflexions sobre la llengua… (2)

Segueixo ambUtilitza la llengua el tema de la llengua

En aquest enllaç hi trobareu un clar exemple de la situació anormal que vivim en relació a la llengua catalana. L’anècdota comença així: “De la mateixa manera que Josep Pla, servidor de vostès creu més en la força de les anècdotes que en la de les categories, i és per això que confio que el lector tindrà la paciència de llegir aquesta anècdota sobre els problemes que hom pot tenir si s’entesta a expressar-se en català amb empreses de serveis que, a pesar que operen a Catalunya, gasten a casa nostra una política lingüística idèntica a la que utilitzen a Jaén o a Bogotà —encara que saben que aquest capteniment les situa al marge de la llei.”

Ja es veu per on va el cas, és el que en la meva entrada anterior en deia LA SITUACIÓ ACTUAL.

PER UN VERITABLE PROCÉS DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA A LA CATALUNYA INDEPENDENT

Una espurna d’esperança. Ara ha sorgit una iniciativa molt interessant impulsada per filòlegs, lingüistes, estudiosos de la llengua, docents, escriptors, en general treballadors de la llengua, que surt en defensa de la llengua catalana en la futura República catalana. Ja era hora! La veritat és que em sentia molt sol amb les tesis que mantenia sobre el paper del català en la nostra societat.

En aquest enllaç hi trobareu el manifest, que acaba així: “Manifestem la necessitat, en definitiva, que s’incorpori al procés constituent la voluntat d’articular la llengua catalana com a eix integrador de la nostra ciutadania en un marc d’assumpció pública del multilingüisme com a riquesa individual i social, amb totes les mesures necessàries per a garantir que tothom se senti reconegut i inclòs en la construcció d’un país normal, també pel que fa a la llengua.”

 

 

Leave a Reply