Referèndum o referèndum

335622-1-604x270

El mes de juny vaig fer una entrada al meu blog en la que detallava els 10 passos, per mi, indispensables per arribar a la independència.

Bé doncs, ja hem fet els 6 primers (el sisè amb el clar resultat de la qüestió de confiança). El setè punt, és anar fent una acció continuada que crec que s’està fent i molt bé, i s’haurà de continuar fent. Per tant estem ja al davant dels 3 darrers passos:

  • Pas 8 Aprovar les 3 lleis de desconnexió
  • Pas 9 Convocar oficialment el referèndum
  • Pas 10 Celebrar el referèndum (i guanyar-lo, és clar)

Jo situava els passos 8 i 9 en aquest mes d’octubre i el pas 10 al desembre, de 2016. Sembla que anem una mica més enllà (juliol i setembre de 2017, respectivament). Bé, ens caldrà doncs una mica més de paciència i de treball, de picar pedra i ja hi serem.

Després de l’enorme camí recorregut crec que podem estar contents i optimistes. A vista d’ocell, setembre de 2012 primera manifestació clarament independentista, setembre 2017 referèndum, victòria i independència.

“Només” hauran passat 5 anys. Per nosaltres, pels que estem dia a dia treballant en el tema, se’ns estan fent llargs però mirat en termes del conjunt de la història 5 anys no són res.

Com va dir el president, d’excepcionalitat en excepcionalitat avancem cap a la normalitat, la República Catalana.

 

 

 

 

Leave a Reply