Comencem el procés constituent

Poques hores després d’haver fet l’última entrada al blog (El càstig preventiu) es va desencallar la situació i finalment ja tenim president i ja tenim govern (i sembla que també tenim una majoria parlamentària relativament estable per portar endavant el full de ruta).

Sincerament, me n’alegro molt i molt que finalment s’arribés a una solució. Tot i això em refermo que cadascú haurà de fer l’anàlisi del què va passar, de les posicions de cada partit i de quin paper hi van jugar els actors polítics involucrats (no només els partits sinó també les entitats i les persones). Només fent una autocrítica sincera podrem evitar repetir aquesta situació que hem viscut des del 27S fins el 9G.

la_constitucio_catalanaI ara toca concentrar-se en el procés constituent. Un avís, només perquè no ens encallem ara amb això, no anem a fer una constitució que respongui al model de societat que cadascú imagina sinó que el que anem a fer és un marc de pilars bàsics amb els que les diferents opcions polítiques, quan guanyin les eleccions, puguin anar desenvolupant les seves polítiques. No és el mateix fer el marc que fer el contingut, així que avís a navegants.

 

Leave a Reply