Preparats! Llestos!…

Avui he anat a una xerrada que ha fet Lluís Llach al seu poble, Verges. Ha estat molt interessant (com sempre), ens ha explicat com veu la situació actual. M’agrada perquè no fa volar coloms, no ho pinta tot de color de rosa però sí que posa sobre la taula tots aquells elements positius que juguen al nostre favor, sense menysprear que l’estat espanyol té molta força i porta molts anys (segles) exercint-la.

Com ens ha dit en Llach, tenim 3 coses importants als nostre favor: 1) la força de la gent, indispensable per guanyar. Amb la gent va començar tot i amb la gent arribarem a la victòria. 2) Tenim un Parlament amb majoria independentista, preparat per fer les lleis i prendre les decisions que correspongui i 3) tenim un Govern i un President també independentistes que estan decidits a fer el que s’han compromès, un referèndum per poder portar democràticament aquest país a la independència.

Sabem que l’única manera que tenim de fer un país millor, més just, més social, que respecti més als ciutadans i a les persones en els seus drets individuals i socials és amb la independència. Això ens ha de donar la força necessària per entomar l’etapa final que s’acosta.

Vénen uns temps difícils que ens posaran a tots a prova. Hem de fer que aquests 3 factors positius que tenim siguin sòlids i puguin resistir i contrarestar les accions que porti a terme l’estat espanyol (que no sabem de quina intensitat seran però que poden arribar a “sobrepassar les costures de la democràcia” com molt bé va dir fa pocs dies el president Puigdemont)

Aquesta setmana coneixerem la data i la pregunta del referèndum i s’obrirà la caixa dels trons.

PREPARATS! LLESTOS! …

 

Leave a Reply