De Cassà de la Selva a Els Metges o l’intent de desconnexió

He sortit a fer una excursió per desconnectar una mica del tema de la independència. Després la intenció era fer una entrada al blog explicant l’excursió. No hi ha hagut manera. Jo ho veureu.

L’excursió ha consistit a anar de Cassà de la Selva a Els Metges (o Sant Cebrià de Lledó, que és el nom oficial). Popularment es coneix com Els Metges perquè a l’església de Sant Cebrià de Lledó es veneraven els sants metges – Sant Cosme i Sant Damià- (Viquipèdia dixit).

L’excursió la podem dividir en 4 etapes:

Etapa 1: Amb el cotxe des de Cassà fins al veïnat Refugis de les Gavarres. Aproximadament un quart d’hora, el primer tros és asfaltat i després és camí de terra però s’hi pot circular bé amb un turisme. Just quan s’acaba el veïnat, es pot aparcar en una clariana a mà dreta i allà mateix comença la pista cap als Metges i també una altra que va al Puig d’Arques.

 

Etapa 2: El camí comença planer i aviat va fent una lleugera baixada fins que ja es fa més pronunciada. La baixada s’acaba al passar pel costat d’una casa abandonada i quan es travessa un rierol (que avui estava pràcticament sec). Aproximadament ja hem fet 1,5 km

 

Etapa 3: Quan acabem de travessar el rierol comença una pujada, que després es converteix en una bona pujada. Aquí ja portem una bona suada… Fins que arribem a un pla, a la nostra dreta uns prats i una bona vista del paisatge. Portem fets en total uns 2,8 km

 

Etapa 4: Quan acabem de passar el pla el camí torna a fer baixada (no molt pronunciada) fins que ja arribem a Els Metges. Aproximadament uns 4 km des que hem començat a caminar.

El cas és que al començar l’etapa 4 he començat a sentir una ràdio molt forta, cada vegada més forta i he deduït que venia d’una casa que s’entreveia al darrera d’un bosquet -a la meva esquerra- El propietari de la casa tenia la ràdio tan forta que podia anar a buscar bolets (o cargols) o a caçar conills i segur que la seguia sentint… Quina passada!. Doncs bé, a la ràdio hi havia una tertúlia i precisament parlaven del procés i en aquell moment parlava un unionista. Deia una cosa així com que era legítim que hi hagués un govern independentista però que no podia executar la independència perquè era anticonstitucional, en tot cas s’hauria de canviar la constitució. Això sí, insistia en la legitimitat del govern independentista… He seguit caminant i la veu de l’unionista s’ha anat perdent fins a desaparèixer. Jo havia sortit a caminar per desconnectar però no hi ha manera. He anat pensant…

Per aquells que diuen que en tot cas s’ha de fer un referèndum a tot Espanya, o canviar la constitució (que implica referèndum a tot Espanya): si en una parella, composta pel membre A i el membre B, prenguessin les decisions per votació i hi hagués un total de 10 vots però estiguessin repartits de manera que el membre A en tingués 8 i el membre B en tingués 2, ja es veu que les decisions SEMPRE estarien en mans del membre A. Per tant una decisió com per exemple el divorci, el membre B l’hauria de prendre de forma unilateral, no la podria sotmetre a votació perquè el sistema aquest (tot i semblar democràtic perquè es vota) té un defecte estructural ja que està fet perquè les decisions estiguin sempre en mas del membre A. Bé doncs, això és el que passa a Espanya amb la cantarella aquesta de què cal canviar la Constitució.

Amb tot això, quan he acabat de pensar he arribat a Els Metges i he gaudit de les vistes i de l’esmorzar.

Us recomano l’excursió i a veure si teniu sort i aquell dia no tenen la ràdio engegada.

 

 

 

 

Leave a Reply