Dietari 8: NO TINC POR!

El què ha passat aquests últims dies ho podríem sintetitzar en una expressió: NO TINC POR!

Dilluns 7 d’agost de 2017 (falten 55 dies pel referèndum)

De moment en Rajoy només es veu amb cor d’amenaçar amb el “primo Zumosol” –el Tribunal Constitucional-. Les raons per estar en contra del referèndum són xocants, diu en Rajoy que  “L’1-O no hi haurà referèndum perquè Espanya és un Estat de dret i una democràcia”, i em pregunto si no és en els estats de dret i en les democràcies on es resolen els temes polítics consultant a la població… Increïble!

http://elmon.cat/noticia/217648/rajoy-avisa-el-govern-que-portara-la-llei-del-referendum-al-tc-si-la-mesa-del-parlament-ladmet-a-tramit

 

Dimarts 8 d’agost de 2017 (falten 54 dies pel referèndum)

Per part del Govern català (en aquest cas el conseller Rull) una resposta clara i decidida que no deixa espai al dubte. Anem bé.

http://www.vilaweb.cat/noticies/rull-respon-a-rajoy-que-la-llei-del-referendum-saplicara-encara-que-el-tc-la-suspengui-2/

 

Pel que fa a la vaga d’Eulen a l’aeroport del Prat, en aquest article unes reflexions sobre les causes d’aquest conflicte (i d’altres similars)  “El que està passant al Prat és conseqüència de viure en un estat construït sobre l’amiguisme generat a l’entorn de la cort reial i futbolística.”

http://www.elpuntavui.cat/opinio/article/-/1210258-eulen-empresa-del-boe.html?cca=1

 

Dijous 10 d’agost de 2017 (falten 52 dies pel referèndum)

Com un culebrot d’estiu, ha tornat a sortir el tema de si hi hauria d’haver una participació mínima en el referèndum per validar-lo. Crec que el tema ja hauria de quedar tancat definitivament. En aquest article s’explica molt bé que el referèndum no ha de tenir un mínim de participació per ser vàlid.

http://www.vilaweb.cat/noticies/per-que-la-participacio-no-es-un-element-determinant-per-a-legitimar-el-referendum-de-l1-o/

 

Mentrestant en el Tribunal Constitucional….  “El Tribunal Constitucional: dóna llibertat als jutges perquè puguin suspendre lleis autonòmiques. Qualsevol jutge pot no aplicar una llei autonòmica si ja hi ha una norma bàsica estatal posterior que la contradigui, una potestat que fins ara només tenia el TC”. Poc a poc van laminant la democràcia i la separació de poders i anem avançant cap a un sistema dictatorial.

http://www.vilaweb.cat/noticies/nou-cop-del-tc-dona-llibertat-als-jutges-perque-puguin-suspendre-lleis-autonomiques/

 

Divendres 11 d’agost de 2017 (falten 51 dies pel referèndum)

La CUP ha presentat el cartell de la seva campanya. Amb el lema “Escombrem-los” s’inclou en el mateix sac a en Rajoy i a en Mas. Trobo molt poc encertat aquest plantejament perquè en aquests moments cal que fem èmfasi en el SÍ que és el que ens uneix, no en el que ens pot causar malestar entre els partidaris de la independència (com diem moltes vegades, primer guanyem i després ja decidirem com i qui ens ha de governar). Malgrat que cada partit faci la seva campanya del SÍ, seria una mostra de generositat destacar els elements que ens ajunten enlloc dels elements que ens separen. A més han fet servir el seu estil, pel meu gust una mica barroer, -si és que de veritat et creus que treballes junts per arribar a guanyar el referèndum -: “escombrar” “llençar a la paperera de la història”, etc..

http://www.vilaweb.cat/noticies/anna-gabriel-sorprendria-que-rajoy-fes-formulacions-intelligents-en-algun-moment/

 

Dissabte 12 d’agost de 2017 (falten 50 dies pel referèndum)

Amb aquest article segueixo amb les reflexions d’ahir. Acaba dient: “Un partit independentista com la CUP no hauria de jugar aquest paper en l’actual moment històric. Tal i com han repetit els propis cupaires en centenars d’ocasions, ara toca empènyer, pressionar, facilitar i assegurar el referèndum de l’1 d’octubre, i lluitar pel Sí. Un cop guanyat o perdut, ja sortiran a la llum totes les discrepàncies ideològiques i serà el temps de la política, en minúscula. Mentrestant, la CUP posa massa papereres, si el que es vol és fer Història”

http://elmon.cat/opinio/23869/massa-papereres-si-es-vol-fer-historia#.WZCmCTXoGyQ.twitter

 

Dimecres 16 d’agost de 2017 (falten 46 dies pel referèndum)

Contrariament al que tothom suposava, la mesa del Parlament no inclou la llei del referèndum en l’ordre del dia de la primera sessió, que tindrà lloc a primers de setembre. Trobo bé que ho facin de la millor manera per tal que s’aprovi en els terminsi necessaris i amb la menor quantitat de problemes possibles. Els partits unionistes han rondinat perquè s’esperaven que s’inclogués i així poder fer el xou d’altres vegades (declaracions, manifestos i recursos al TC)

http://www.naciodigital.cat/noticia/136424/mesa/parlament/no/inclou/llei/referendum/reunio/16/agost

Dijous 17, divendres 18 i dissabte 19 d’agost de 2017

Tràgic atemptat jihadista a les Rambles de Barcelona. El fanatisme i la intransigència han volgut fer mal a la nostra societat, però no ho aconseguiran.

La policia (mossos), els serveis d’emergència, els hospitals, els mitjans de comunicació catalans (la majoria), el govern català amb el president al capdavant estan fent molt bé la seva feina i els ciutadans en estem sentint reconfortats, en la mesura que això és possible, per veure el bon comportament dels nostres responsables polítics.

 

El crit de ”No tinc por!” que va sorgir espontàniament de la concentració de dol que hi va haver a la plaça Catalunya s’ha convertit en l’emblema de la resposta ciutadana.

 

El comportament del govern espanyol ha estat nefast o inclús negligent ja que tant el president del govern espanyol com el ministre de l’Interior espanyol han estat desapareguts varies hores després de l’atemptat. Ens ho hem hagut de resoldre tots sols, això sense fer esment de les dificultats que des de fa anys estan posant al desplegament i al finançament dels Mossos, i a permetre la seva participació en els organismes internacionals de policia, inclús sabent el risc de ser objectiu d’atemptats terroristes.

 

Diumenge 20 d’agost de 2017 (falten 42 dies pel referèndum)

Després de tres dies de l’atemptat ja podem començar a fer reflexions sobre l’impacte que té o pot tenir en la situació política a Catalunya. També hauríem d’obrir reflexions sobre com hem de gestionar la convivència al nostre país, tenint en compte que, ens agradi més o ens agradi menys, la immigració i la convivència amb persones de diferents universos mentals i culturals és un fet inevitable i irreversible. Però això ja és motiu d’un altre espai.

 

De moment ens preguntem “ Per què els atemptats espanten el Govern espanyol?”

http://www.elnacional.cat/ca/societat/atemptats-por-govern-espanyol-peridis-11m_183981_102.html

 

Leave a Reply