Dietari 9: Setmana de reflexions i mobilitzacions

Aquesta setmana hem anat digerint els fets de la setmana anterior i hem anat endreçant les nostres idees sobre què hem fet malament, tots plegats, perquè uns joves que semblaven integrats a la vida de Ripoll és radicalitzessin i pugessin cometre aquells brutals assassinats. Tots, també les comunitats musulmanes, hem estat fent passes per anar avançant i superant la situació. Molt significatiu és el gest del pare d’un nen mort a les Rambles que va fer una sentida abraçada amb l’imam de la seva població, Rubí.

 

Dilluns 21 d’agost de 2017 (falten 41 dies pel referèndum)

Passats 4 dies des de l’atemptat, podem fer un repàs de l’actuació de la nostra policia, dels serveis d’emergències, dels hospitals i també del nostre Govern i del President i veiem que les coses s’han fet bé. Malgrat la desgràcia, hem constatat que com a país hem actuat amb responsabilitat i amb efectivitat i amb una cosa per mi molt important, pensant en el ciutadà, i ara em refereixo a la política informativa del Govern però especialment dels Mossos. Un deu.

http://www.elnacional.cat/ca/editorial/72-hores-despres-recopilem_184227_102.html

 

Dimarts 22 d’agost de 2017 (falten 40 dies pel referèndum)

Interessant entrevista amb en Jordi Sànchez, president de l’ANC, com ell diu molt bé: “Per unes hores vam ser un estat”

http://elmon.cat/noticia/221548/jordi-sanchez-per-unes-hores-vam-ser-un-estat

 

Dimecres 23 d’agost de 2017 (falten 39 dies pel referèndum)

Aquests dies hi està havent una sèrie d’atacs en contra dels Mossos, per intentar desprestigiar la bona feina que van fer el dia dels atemptats i els següents dies mentre treballaven per desarticular la cèl·lula jihadista. Segons els propis sindicats de la policia espanyola, ells (la policia espanyola) sabien que l’iman de Ripoll era perillós però no ho van comunicar als Mossos. Amb diferents excuses, el Govern espanyol ha vetat l’entrada dels Mossos a l’Europol (que és l’òrgan de coordinació a nivell europeu) però tampoc ha admès els Mossos en l’òrgan de coordinació a nivell espanyol, així que com a mínim podríem acusar el Govern espanyol de negligència (si no fos que algú podria arribar a pensar que tot això està fet amb mala intenció)

 

Un altre tema que aquests dies ens ha fet reflexionar és el dels negocis de venda d’armes de la Casa Reial amb l’Aràbia Saudita. Tot porta a pensar que la posició dels reis és, com a mínim, molt hipòcrita ja que per una banda ven armes a aquests països que són els promotors i finançadors del terrorisme islamista a nivell mundial i per altra banda fan declaracions en contra del terrorisme i es fan fotos a l’hospital amb les criatures ferides .

En aquest enllaç un bon informe sobre el tema dels negocis del rei amb l’Aràbia Saudita:

http://www.vilaweb.cat/noticies/els-interessos-de-felipe-vi-amb-larabia-saudita-malgrat-la-complicitat-amb-estat-islamic/

 

Dijous 24 d’agost de 2017 (falten 38 dies pel referèndum)

Hem de començar a parlar seriosament de com enfoquem a partir d’ara la convivència a Catalunya. Ens ha sorprès a tots que els nois que formaven part de la cèl·lula jihadista, excepte l’imam, eren joves i semblaven ben integrats a la societat (anaven a escola, algun jugava a futbol,…). Crec que és important que reflexionem sobre com ho estem fent tots plegats i mirar de corregir allò que fem malament.

En David Garriga, criminòleg i expert en jihadisme ens en dóna algunes pistes:

http://www.vilaweb.cat/noticies/david-garriga-aqui-hi-ha-dhaver-un-reclutador-que-es-el-fort-i-encara-no-ha-sortit/

 

Divendres 25 d’agost de 2017 (falten 37 dies pel referèndum)

En aquest enllaç interessant (i llarg) article que aprofundeix en el tema d’ahir. Un concepte que introdueix és el de “Radicalització de l’islam o islamització del radicalisme?” 

http://blocs.mesvilaweb.cat/jbadia/2017/08/25/que-hem-fet-malament/

 

Dissabte 26 d’agost de 2017 (falten 36 dies pel referèndum)

Dia de mobilitzacions en solidaritat amb les víctimes, d’agraiment a les forces policials (Mossos i guàrdies urbanes) i als serveis en general, i també de denúncia de les dificultats que el Govern espanyol porta temps posant als Mossos i la campanya de descrèdit que aquesta setmana ha començat la premsa espanyola i finalment per posar de manifest la hipocresia del rei que fa negocis d’armes amb els països que promouen el terrorisme jihadista. Per moltes d’aquestes raons, més de 500.000 persones ens hem manifestat al Passeig de Gràcia. El rei i el Govern espanyol han estat xiulats i esbroncats, ha quedat clar que no són benvinguts.

Dos apunts més:

  • En acabar la manifestació, molta gent ha saludat i ha donat les gràcies als Mossos i ha omplert les furgones amb les roses que s’havien repartit. Molta gent, també mossos, molt emocionats
  • Una estona abans de començar la manifestació s’ha fet un acte convocat per 170 entitats que pretenia ser el contrapunt a la manifestació principal, per desacord amb la presència del rei. Haig de dir que l’acte m’ha decebut, estava mal organitzat, els parlaments eren totalment descontextualitzats, semblava que cadascú venia a parlar del “seu llibre” – ha parlat un representant del sindicat de manters, un sobre el tancament del CIE, …- Els diputats de la CUP hi eren, però s’han passat tota l’estona parlant entre ells sense escoltar (ni deixar escoltar) els que parlaven, la veritat m’ha semblat una falta de respecte pels organitzadors. Si no t’interessa marxes (que és el que he fet jo) però no et quedes a enredar. Només arribar a la zona de l’acte repartien uns cartells que deien “ Ni atropellos ni bombardeos”, home, dir-li “atropello” al que va passar a les Rambles trobo que no és encertat, per mi un “atropello” s’entén més com un accident de trànsit, això que va passar van ser brutals assassinats. Si diem les coses pel seu nom avançarem…

 

Diumenge 27 d’agost de 2017 (falten 35 dies pel referèndum)

Per mi la foto més impactant de la manifestació d’ahir és la d’en David Minoves, president del CIEMEN, que es va encarar amb el rei amb una pancarta que deia “Felipe, qui vol la pau no trafica amb armes”.

“El rei va nu” és l’article que ha fet en David Minoves sobre el tema.

http://www.naciodigital.cat/opinio/16060

 

 

 

Leave a Reply