Serà un dia que durarà anys…

L’any 2006 vaig enviar una carta als diaris per transmetre el que pensava en aquell moment sobre la independència de Catalunya (recordem que tot just s’havia començat a discutir en comissió el nou estatut, encara faltaven 4 anys per la famosa sentència del Tribunal Constitucional, encara havien de venir les consultes populars,urnes l’ANC, les grans mobilitzacions dels 11S, el 9N,….)

Vaig manllevar el títol d’una esplèndida cançó de l’Ovidi Montllor (Serà un dia que durarà anys). L’article valdria tot igual, excepte el que deia relatiu als partits, ara per mi estan fent un bon paper el PDCAT (antiga CDC), ERC i també (de vegades) la CUP.
Ara que tenim el referèndum a l’horitzó (recordem “referèndum o referèndum”) crec que val la pena rellegir-lo.

Aquí el teniu:

SERÀ UN DIA QUE DURARÀ ANYS…

“Dóna vostè el seu suport a la constitució d’un Estat català sobirà i independent de l’Estat espanyol?” Aquesta és la proposta de pregunta en un futur referèndum sobre la independència que fa H. López Bofill en el seu magnífic llibre “La independència i la realitat”.

Després de veure el llastimós espectacle que estant fent tots els partits catalans excepte ERC, crec que definitivament ha arribat l’hora de treballar per la plena sobirania. La independència de Catalunya no és una utopia, és un projecte amb possibilitats reals de poder-lo dur a terme. Això sí, hi hem de creure però sobretot hi hem de treballar d’una forma oberta, pragmàtica i des de tots els àmbits.

Hem de ser capaços de crear un corrent d’opinió favorable a la construcció d’un estat català propi, tenint en compte, com a principis bàsics la democràcia, la transparència i la participació de la ciutadania, la protecció de les minories. Tenint en compte, a més, que no seria un procés contra ningú sinó a favor de tots els ciutadans de Catalunya i de la integració de Catalunya dintre de la Unió Europea en peu d’igualtat amb la resta d’estats que en formen part.

 Ara és un moment clau. Hem d’encarar el segle XXI amb les eines necessàries per fer del nostre país, Catalunya, un lloc més avançat, més lliure i socialment més just i equilibrat. Això només ho aconseguirem si som els amos de les nostres decisions, almenys tan amos de les nostres decisions com ho són els altres estats europeus.

 Ja tinc ganes que arribi el dia del referèndum…

 

Leave a Reply